Acasă » Articole » A fi sau a nu fi » Ce spune Biblia despre...

Ce spune Biblia despre...a doua venire a lui Iisus

Ce spune Biblia despre…a doua venire  a        

                         lui Iisus

 

          Oare cum ar fi aratat credinta crestina fara speranta revenirii Mantuitorului?Probabil asemenea unui cer fara stele, a unei flori fara parfum sau a unei corabii fara ancora.Din fericire, invatatura cu privire la revenirea in slava a lui Iisus este nota dominanta a Scripturilor.Ea reprezinta punctual culminant al Evangheliei, cea mai fericita nadejde a Bisericii.

            Asteptarea acestei fericite sperante a fost exprimata in salutul folosit de crestinii bisericii primului secol:”Maranatha!”(Domnul nostru vine).

          Pe ce se bazeaza speranta revenirii lui Iisus?

            Baza credintei  in revenirea Mantuitorului se gaseste in cele 1846 de fagaduinte cuprinse in Biblie.Vechiul Testament vorbeste despre acest subiect de 1527 de ori, in timp ce Noul Testament il abordeaza de 319 ori.Cateva din aceste fagaduinte:

- Daniel 12:1,2 ("În vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tău; căci aceasta va fi o vreme de strâmtorare, cum n-a mai fost de când sunt neamurile şi până la vremea aceasta. Dar în vremea aceea, poporul tău va fi mântuit, şi anume oricine va fi găsit scris în carte. Mulţi din cei ce dorm în ţărâna pământului se vor scula: unii pentru viaţa veşnică, şi alţii pentru ocară şi ruşine veşnică.”);

-Apocalipsa 1:7 ("Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea; şi cei ce L-au străpuns. Şi toate seminţiile pământului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin.”);

- Apocalipsa 22:7 ("Şi iată, Eu vin curând! - Ferice de cel ce păzeşte cuvintele prorociei din cartea aceasta!");

-Apocalipsa 22:12 ("Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.”);

- Apocalipsa 22:20 ("Cel ce adevereşte aceste lucruri, zice: "Da, Eu vin curând." Amin! Vino, Doamne Isuse!”);

- Ioan 14:1-3("Sa nu vi se tulbure inima.Aveti credinta in Dumnezeu, si aveti credinta in Mine.In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri.Daca n-ar fi fost asa, v-as fi spus.Eu Ma duc sa va pregatesc un loc.Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi.”)

            Ce spune Biblia despre scopul revenirii lui Iisus?

          Biblia ne asigura ca Mantuitorul va reveni nu pentru a ne curati de pacate, nici pentru a indeparta defectele din caracterele noastre(in timpul revenirii lui Iisus aceasta lucrare va fi deja incheiata), ci pentru alte scopuri:

       1. Pentru invierea celor credinciosi: 1 Tesaloniceni 4, 16-17 ("Căci însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.”)

       2. Pentru a le oferi rasplata celor gasiti pregatiti: Apocalipsa 22:12 (("Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.”)

       3. Pentru a trece la cea de-a doua faza a judecatii: judecarea celor nelegiuiti in timpul mileniului: 1 Corinteni 6:2 ("Nu ştiţi că sfinţii vor judeca lumea?...”)

          Ce spune Biblia despre felul in care va reveni Mantuitorul?

       1. Evenimentul va fi real, nu spiritual, intocmai cum a fost si prima revenire a Mantuitorului: Faptele Apostolilor 1:9-11 ("După ce a spus aceste lucruri, pe când se uitau ei la El, S-a înălţat la cer, şi un nor L-a ascuns din ochii lor. Şi cum stăteau ei cu ochii pironiţi spre cer, pe când Se suia El, iată că li s-au arătat doi bărbaţi îmbrăcaţi în alb, şi au zis: "Bărbaţi Galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus, care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru, va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer.”)

       2. Va fi un eveniment vizibil pentru toti oamenii: Luca 17:24 ("Căci, cum iese fulgerul şi luminează de la o margine a cerului până la cealaltă, aşa va fi şi Fiul omului în ziua Sa.”); Apocalipsa 1:7 ("Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea; şi cei ce L-au străpuns. Şi toate seminţiile pământului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin.”)

       3. Va fi un eveniment plin de slava:Matei 16:27("Caci Fiul omului are sa vina in slava Tatalui Sau, cu ingerii Sai; si atunci va rasplatii fiecaruia dupa faptele lui."); Matei 25:31 ("Cand va veni Fiul omului  in slava Sa, cu toti sfintii ingeri, va sedea pe scaunul de domnie al slavei Sale.").

          Ne spune Biblia ceva despre timpul revenirii lui Iisus?

            Acest subiect i-a preocupat pe crestinii din toate veacurile, facandu-se adesea greseala de a se fixa date cu privire la acest eveniment maret.Crestinii L-au asteptat pe Domnul Iisus sa revina in anii 381,  500,  1000,  1260,  1335,  1400,  1647,  1844,  1914 etc.Cu toate acestea Biblia descurajeaza orice incercare de fixare de date pentru acest eveniment: 1 Tesaloniceni 5: 1-2 (Cât despre vremuri şi soroace, n-aveţi trebuinţă să vi se scrie, fraţilor. Pentru că voi înşivă ştiţi foarte bine că ziua Domnului va veni ca un hoţ noaptea.”); Faptele apostolilor 1:6-7 ("Deci apostolii, pe când erau strânşi laolaltă, L-au întrebat: "Doamne, în vremea aceasta ai de gând să aşezi din nou Împărăţia lui Israel?" El le-a răspuns: "Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa.”)

            Care sunt semnele revenirii lui Hristos?

            Desi nu putem cunoaste timpul exact al revenirii Sale,  Mantuitorul ne-a lasat cateva semne care prevestesc acest eveniment: Matei 24:32-33 ("De la smochin învăţaţi pilda lui: Când îi frăgezeşte şi înfrunzeşte mlădiţa, ştiţi că vara este aproape. Tot aşa, şi voi, când veţi vedea toate aceste lucruri, să ştiţi că Fiul omului este aproape, este chiar la uşi.”)

1.      Strigatul mondial de "pace si liniste”: 1 Tesaloniceni 5: 1-3 (Cât despre vremuri şi soroace, n-aveţi trebuinţă să vi se scrie, fraţilor. Pentru că voi înşivă ştiţi foarte bine că ziua Domnului va veni ca un hoţ noaptea. Când vor zice: "Pace şi linişte!" atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.”)

2.      Decadere morala: 2 Timotei 3: 1-4 ("Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu;”)  

3.      Psihoza generala a lumii: Luca 21: 26 ("oamenii îşi vor da sufletul de groază, în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ; căci puterile cerurilor vor fi clătinate.”)

4.      Razboaie si vesti de razboaie: Matei 24:6-7 ("Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă spăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârşitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii; şi, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciumă.”)

5.      Epidemii: Matei 24: 7 (". Un neam se va scula împotriva altui neam, şi o împărăţie împotriva altei împărăţii; şi, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete şi ciumă.”)

6.      Ingerii lui Dumnezeu si demonii la lucru: Apocalipsa 7:1-3 ("După aceea am văzut patru îngeri, care stăteau în picioare în cele patru colţuri ale pământului. Ei ţineau cele patru vânturi ale pământului, ca să nu sufle vânt pe pământ, nici pe mare, nici peste vreun copac. Şi am văzut un alt înger, care se suia dinspre răsăritul soarelui, şi care avea pecetea Dumnezeului celui viu. El a strigat cu glas tare la cei patru îngeri, cărora le fusese dat să vatăme pământul şi marea, zicând: "Nu vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii, până nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorilor Dumnezeului nostru!"); Apocalipsa 16:14 ("Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite, şi care se duc la împăraţii pământului întreg, ca să-i strângă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului Celui Atotputernic.")

            Insa cel mai important semn al revenirii Mantuitorului este predicarea Evangheliei "la orice faptura”:Matei 24: 14("Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.”). Este singurul semn dupa care ni se spune: ”atunci va veni sfarsitul”.

            Cum putem fi gata pentru intalnirea cu Domnul Iisus?

            In primul rand trebuie sa ne marturisim pacatele si sa renuntam la ele.Trebuie sa obtinem biruinta asupra oricarui rau din viata noastra.Trebuie sa studiem Cuvantul lui Dumnezeu si prin ajutorul Sau sa aducem viata noastra in conformitate cu toate adevarurile descoperite.Relatiile noastre cu altii vor fi calauzite de regula de aur("Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea şi Proorocii.”-Matei 7:12).Atunci vom fi cu adevarat gata sa-L intalnim pe Iisus cu bucurie si fericire.

Lori Balogh

Categorie: Ce spune Biblia despre... | Adăugat de: Eron (10/09/2010)
Vizualizări: 637 | Tag-uri: semne finale, revenire, Iisus, Dezastru, Speranta | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]