Acasă » Articole » A fi sau a nu fi » Biblia

O carte intre carti (2)

              O carte intre carti (2)                                     

      


        In bibliotecile din intreaga lume se gasesc mii si mii de carti de diferite tipuri:biografii,science fiction,romane etc.Insa rar se gaseste Biblia,si in bibliotecile in care exista,aceasta carte sta prafuita si nimeni nu se atinge de ea.                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

        Multi oameni nici nu stiu ce contine aceasta carte.Biblia este cartea care ne spune cum putem evita pacatul,cum sa rezistam acestuia,cum omul isi poate intari relatia cu Dumnezeu.Multi considera ca daca nu citesc Biblia si nu stiu cum sa evite  pacatul ,ajung astfel nevinovati.                     

       ”Nestiinta nu este o scuza pentru ratacire sau pentru pacat,atunci cand exista toate posibilitatile de a cunoste voia lui Dumnezeu.Dumenezu ne-a dat Cuvantul Sau*pentru a ne familiariza cu invataturile lui si sa stim ce anume cere El de la noi.Nestiinta nu va scuza nici pe tanar si nici pe batran si nu-i va scuti de pedeapsa datorata pentru calcarea legii lui Dumnezeu;deoarece in mana lor se afla o prezentare corecta a acelei Legi,a pricipilor si cerintelor ei.Nu este suficient sa avem intentii bune;nu este suficient sa faca cineva ce crede ca este drept sau ceea ce un slujitor ii spune ca este drept.Mantuirea sufletului sau este in joc si trebuie sa cerceteze Scripturile pentru el insusi.Oricat de puternice i-ar fi convingerile,oricat de convins ar fi ca slujitorul Evangheliei stie care este adevarul,acestea nu pot constitui pentru el o temelie.El are o harta care ii arata fiecare semn pe calea lui catre cer si n-ar trebui sa mearga pe ghicite.

       Prima si cea mai inalta datorie a oricarei fiinte rationale este sa invete din Scripturi ce este adevarul si apoi sa mearga in lumina,incurajandu-i si pe altii sa-i urmeze exemplul.Trebuie sa studiem Biblia zi de zi,cu sarguinta,cantarind fiecare gand si comparand verset cu verset.Cu ajutorul divin trebuie sa ne formam pareri personale,pentru ca trebuie sa raspundem personal inaintea lui Dumnezeu.

       Adevarurile cele mai clare descoperite in Biblie au fost invaluite in indoiala si intunericde catre oameni invatati,care,avand pretentia ca au intelepciune,invata ca Scripturile au un inteles mistic,ascuns,spiritual si care nu iese la iveala in limbajul folosit in ea.Acesti oameni sunt invatatori rataciti.Unei asemenea categorii i-a spus Iisus:”Nu pricepeti nici Scripturile,nici puterea lui Dumnezeu”(Marcu 12,24).Limbajul Bibliei trebuie sa fie explicat dupa intelesul sau evident,afara de faptul ca se foloseste un simbol sau o figura de stil.Hristos a dat fagaduinta:”Daca vrea cineva sa faca voia Lui,va ajunge sa cunoasca invatatura.”(Ioan 7,17).

       Trebuie sa folosim toate puterile mintii in studiul Scripturilor si sa punem la lucru priceperea pentru a intelege, atat cat pot muritorii, lucrurile adanci ale lui Dumnezeu; totusi sa nu uitam ca ascultarea si supunerea asemenea unui copil constituie adevaratul spirit al celui care vrea sa invete. Dificultatile din Scriptura nu pot fi niciodata rezolvate prin aceleasi metode care sunt folosite in lupta cu problemele filozofice. Nu trebuie sa ne angajam in studiul Bibliei cu acea incredere in sine cu care atat de multi pasesc in domeniile stiintei, ci cu o dependenta de Dumnezeu prin rugaciune si cu o dorinta sincera de a cunoaste voia Sa. Trebuie sa venim cu un spirit umil si gata de a invata pentru a primi cunostinte de la marele” Dumnezeu”. Altfel, ingerii cei rai ne vor orbi atat de mult mintile si ne vor invartosa atat de mult inimile, incat nu vom mai fi impresionati de adevar.                                               

       Multe parti din Scriptura pe care oamenii invatati le declara a fi o taina sau pe langa care trec ca fiind lipsite de importanta, sunt pline de mangaiere si de indrumare pentru acela care a fost invatat in scoala lui Hristos. Un motiv pentru care multi teologi nu au o intelegere mai lamurita a Cuvantului lui Dumnezeu este acela ca isi inchid ochii in fata adevarurilor pe care nu doresc sa le practice. Intelegerea adevarului biblic nu depinde atat de mult de puterea intelectului celui care studiaza, cat de sinceritatea scopului, de dorinta staruitoare de neprihanire.

       Biblia n-ar trebui sa fie niciodata studiata fara rugaciune. Numai Duhul Sfant poate sa ne faca in stare sa simtim importanta acestor lucruri usor de inteles sau sa ne fereasca de interpretarea tendentioasa a adevarurilor greu de inteles. Lucrarea ingerilor ceresti este aceea de a pregati inima pentru a intelege astfel cuvantul lui Dumnezeu, incat sa fim incantati de frumusetea Lui, mustrati de adevarurile Lui sau insufletiti si instariti de fagaduintele Lui.

       Satana isi potriveste ispitele pentru toate clasele de oameni. El il ataca pe cel neinstruit cu ironie sau batjocura, in timp ce pe cel instruit il intampina cu obiectii stiintifice si cu rationamente filozofice, ambele calculate sa provoace neincrederea sau dispretuirea Scripturilor. Chiar si tineretul cu experienta putina isi ia libertatea sa insinueze indoieli cu privire la principiile fundamentale ale crestinismului. Si aceasta necredinta tinereasca, oricat este ea de superficiala, isi are influenta ei. Multi sunt condusi in felul acesta sa isi bata joc de credinta parintilor lor si sa aduca intristare Duhului harului. Multe vieti care promiteau sa fie o cinste pentru Dumnezeu si o binecuvantare pentru lume au fost nimicite de sufletul nebunesc al necredintei. Tot aceia care se incred in hotaririle infumurate ale ratiunii si isi inchipuie ca pot explica tainele divine, ca sa ajungi la adevar fara ajutorul intelepciunii lui Dumnezeu, sunt incurcati in plasa lui Satana.”                                                                                                              

                                                                                                                                                              Ellen White

       Biblia chiar este o carte care merita citita.Asa ca cititi-o si voi.**Si nu uitati,nu cititi aceasta carte cu indiferenta sau de dragul de a fi citita,ci cititi-o cu dorinta vie de a afla adevarul.Cu siguranta il veti gasi,daca il veti cauta cu toata inima. 

 

 

*Biblia.

**Daca veti urma programul de aici (http://adevar-minciuna.ucoz.com/publ/citeste_biblia/16 ) veti termina Biblia intr-un an.

Categorie: Biblia | Adăugat de: Eron (04/10/2009)
Vizualizări: 435 | Tag-uri: Biblia rugaciune | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]