Acasă » Articole » Invata din exemple » Invata din exemple

Ursul din pestera

Ursul din pestera

 

       Doi adolescenţi aventuroşi, foarte buni prieteni, au plecat în expediţie, explorând peşteri. Într-una dintre acestea, au descoperit, destul de adânc, urme de urs. Au hotărât să meargă mai departe, cu curaj, încet şi cu extremă precauţie, cu ochii larg deschişi şi cu urechile ciulite în cazul în care ar fi întâlnit cu adevărat ursul.

       Dintr-o dată, din întunericul peşterii a sărit în faţa lor un urs imens, cel mai mare pe care îl văzuseră vreodată. Ridicat în două picioare în faţa lor, ursul a scos un răget asemănător unui leu, care a provocat un ecou asurzitor. Speriaţi de moarte, cei doi băieţi au hotărât instantaneu că este cel mai indicat să o ia la fugă. S-au întors imediat şi au rupt-o la fugă.

       Dar, în acel moment, unul dintre ei s-a trântit la pământ şi a început să-şi dezlege cu disperare şireturile bocancilor. S-a descălţat de ei şi a încălţat repede perechea de tenişi din sac şi a început să-şi lege şireturile.

       Prietenul său, exasperat, s-a întors şi a strigat la el:

       -Hai odată, omule! Să ieşim de aici! Ce te-a apucat să-ţi schimbi chiar acum încălţările? Şi aşa nu prea avem mari şanse să scăpăm, fugind mai repede decât ursul!

       Sărind în picioare şi luând-o la fugă, cel dintâi i-a răspuns:

       -Nu trebuie să alerg mai repede decât ursul. Tot ce trebuie să fac este să alerg mai repede decât tine.

       Morala:in situatii de criza oamenii uita de prieteni, de familie, de tot.Insa tu nu lasa pe nimeni in urma pentru ca este posibil sa fi si tu lasat in urma.

 

Categorie: Invata din exemple | Adăugat de: Eron (27/05/2010)
Vizualizări: 404 | Tag-uri: morala, Urs, tradare, prietenie, excursie, Pestera, POVESTIRE | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]