Acasă » Articole » Invata din exemple » Invata din exemple

Problema unuia ii afecteaza pe toti

                        Problema unuia ii afecteaza pe toti       Un soricel tragea cu ochiul printr-o crapatura a zidului si a vazut taranul si nevasta deschizând un pachet. "Interesant de vazut ce mâncare este în pachet" s-a gândit soricelul în sinea lui si s-a cutremurat vazând perechea scotând o capcana de soareci. A iesit soricelul în curte si a început sa strige : "Este o capcana de soareci în casa, este o capcana de soareci!!" 

       Gaina a cotcodacit, si-a ridicat capul si i-a zis: "stimate soricel, eu stiu ca-i o nenorocire pentru tine, dar pentru mine nu are nici o importanta" Soricelul s-a indreptat catre purcelul din curte, care i-a aratat simpatie si i-a spus: "îmi pare asa de rau domnule soricel, dar nu este nimic de facut decat sa ma rog pentru tine". Soricelul s-a îndreptat spre vaca, dar ea l-a privit cu dispret: "Poti sa crezi ca sunt în pericol, aa..." 

       Trist si speriat s-a întors soricelul acasa sa se descurce singur cu capcana de soareci. Noaptea s-a auzit un clic, ca atunci când se închide o capcana de soareci. Nevasta taranului a sarit din pat sa vada ce s-a prins în capcana. În întuneric nu a vazut ca era coada unui sarpe otravitor ce s-a prins în aparat. 

       Sarpele a muscat-o si ea a fost transportata la spital. A fost tratata si a revenit acasa cu temperatura mare. Toti stim ca cel mai bun tratament în caz de temperatura mare e o supa proaspata de gaina. A luat taranul gaina si a taiat-o ca sa gateasca supa. Vecinii si prietenii au venit sa viziteze bolnava si stateau cu ea cu schimbul. Ca sa-i hraneasca s-a vazut nevoit taranul sa taie porcul. Femeia era pe moarte si nu dupa mult timp a murit. Multi cunoscuti au venit si pentru masa de dupa înmormantare a trebuit taranul sa taie vaca. 


       Moarala:Data viitoare cand veti auzi ca cineva are o problema si vi se va parea ca ea nu va atinge, amintiti-va ca atunci când cel mai slab e amenintat, toti suntem în pericol!

Categorie: Invata din exemple | Adăugat de: Eron (21/03/2010)
Vizualizări: 295 | Comentarii: 1 | Tag-uri: morala, sotie, sarpe, probleme, Capcana, POVESTIRE, moarte, gospodar, soarece | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
0
1 Cascadorys   [Intrare]
Foarte adevarat...

Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]