Acasă » Articole » Invata din exemple » Invata din exemple

Magarul din fantana
      Magarul din fantana

       

       Intr-o buna zi, magarul unui taran cazu intr-o fantana.Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore intregi, in timp ce taranul cauta sa vada ce e de facut. Pana la urma, taranul hotari ca magarul si- asa era batran, iar ca fantana, oricum secata, tot trebuia sa fie acoperita odata si-odata. El a ajuns la concluzia ca nu mai merita osteneala de a-l scoate pe magar din adancul fantanei. Asa ca taranul isi chema vecinii, ca sa-i dea o mana de ajutor. Fiecare dintre ei apuca cate o lopata si incepu sa arunce dezor pamant inauntrul fantanei.

       Magarul pricepu de indata ce i se pregatea si se puse si mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, dupa citeva lopeti bune de pamant, magarul se potoli si tacu. Taranul privi in adincul fantanei si ramase uluit de ce vazu. Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat: se scutura de pamant si pasea deasupra lui. In curand, toata lumea fu martora cu surprindere cum magarul, ajuns pana la gura fantanei, sari peste ghizduri si iesi frematand.

     Morala:in viata vom avea multe probleme.Important este sa ne pastram calmul si apoi sa ne gandim cum sa le rezolvam.

Categorie: Invata din exemple | Adăugat de: Eron (13/06/2010)
Vizualizări: 360 | Tag-uri: sateni, necaz, calmitate, Fantana, neajutorare, POVESTIRE, moarte, magar, pamant, salvare | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]