Acasă » Articole » Invata din exemple » Invata din exemple

Fii sincer!

Fii sincer!

 

            Se povesteste ca un grup de oameni dorea sa mearga dintr-un oras in altul, iar pentru aceasta trebuia sa treaca printr-un loc foarte periculos, datorita unei bande de hoti care jefuia calatorii.Restul drumurilor ocoleau foarte mult, si intrucat oamenii se grabeau, si aceasta era cea mai scurta cale, s-au hotarat sa riste.

            Au mers mare parte din drum, iar in locul preferat al hotilor, unde drumul trecea printr-un mic canion, foarte potrivit pentru ambuscade, inevitabilul s-a intamplat:galop de cai, stigate de asalt, sunet de sabii si grupul de oameni a fost inconjurat de hoti.

            Printre oamenii grupului se afla si un baietel, a carui mama ii daduse cativa banuti, iar pentru a se asigura ca nu-i pierde, i-a pus in tesatura hainei.

            Hotii au cautat printre lucrurile oamenilor si au luat tot ce au gasit de valoare.Seful bandei l-a vazut pe baiat si bineinteles, ca a cautat sa vada daca nu are ceva bani, insa nu a gasit nimic.Atunci acesta a intrebat:

            -Baiete, tu nu ai nici un ban?

            -Ba da, am, a raspuns baiatul.Mama i-a pus in tesatura hainei, pentru a se asigura ca nu-i pierd si nu mi-i fura nimeni.Daca vei rupe coltul vei gasi toti banii pe care ii am.

            -Dar eu sunt hot, cum de imi spui mie asta?

            -Mama m-a invatat sa nu mint niciodata, sa fiu sincer si sa spun mereu adevarul.

            Atunci, hotul, emotiat, a spus:

            -Daca as fi avut o mama ca a ta nu as mai fi fost aici.Puteti sa plecati impreuna cu tot ce este al vostru.Nu pot fura de la un copil care nu minte nici chiar pe un hot ce vrea sa-l jefuiasca.Datorita copilului puteti pleca cu totii, impreuna cu tot ce va apartine.

            Morala:poate de multe ori ti se pare ca a minti te scoate din incurcatura si scapi usor din probleme.Insa minciuna are picioare scurte, iar cand se va afla pana la urma adevarul s-ar putea ca sa fie mult mai rau.Asa ca alege sa spui adevarul indiferent de consecintele imediate.

Categorie: Invata din exemple | Adăugat de: Eron (30/03/2013)
Vizualizări: 382 | Tag-uri: morala, hoti, POVESTIRE, baiat, calatori, Sincer, banda | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]